Introducere

Unul din obiectivele principale ale platformei EMIM este de a permite dialogul si transferul informatiilor intre diferite institutii care colaboreaza intr-un anumit domeniu.

In capitolul de fata vom prezenta cum se creeaza o institutie de tip "Laborator de tehnica dentara" si modalitatea de integrare a serviciilor de tehnica dentara cu alte cabinete stomatologice existente in baza de date EMIM.

Creare Laborator in platforma EMIM

In pagina principala a platformei EMIM exista butonul "Creeaza!" prin care un utilizator EMIM poate sa-si creeze propriul Laborator de tehnica dentara.
Atentie: numai un user care este logat poate sa-si creeze propria institutie EMIM.
Atentie: inainte de a da click pe butonul "Creeaza!", trebuie selectat tipul institutiei care se doreste a fi creata prin selectarea unei optiuni din campul "Creeaza-ti propriul tau..."

Informatiile ce trebuie introduse pentru a crea un nou laborator sunt:
Nume: denumirea oficiala a institutiei.
Cod: o abreviere a denumirii, un shortcut prin care se poate face referire mai usor la acea institutie.
Email: adresa de mail a laboratorului, utila in primirea diverselor mesaje de la utilizatorii EMIM.
Telefon: numarul telefonului public al institutiei.
Judet: judetul de resedinta al institutiei, se selecteaza din lista pentru a nu introduce gresit sau cu abrevieri.
Este utilizat de EMIM pentru a gestiona accesul acestei institutii la membrii EMIM.
Implicit, o institutie acreditata EMIM are acces la membrii EMIM din judetul de resedinta.
Oras/comuna: utilizata de EMIM pentru o mai buna identificare a institutiei.
Adresa: adresa unde localizata institutia, folosita de Google Maps pentru o ghidare eficienta a utilizatorului.
ProcentManoperaTehnician: Ce procent din manopera primeste tehnicianul care a efectuat un anumit serviciu la acel laborator, implicit este 35%. De exemplu, daca serviciul include manopera de 100 lei si materiale de 20 lei, atunci tehnicianul care a efectuat acel serviciu primeste 35 de lei.
Este Publica: daca se bifeaza acest camp, institutia respectiva va fi vizibila in sistemul EMIM, altfel este vizibila doar membrilor acelei clinici.

Laboratorul poate fi creat chiar de catre un administrator de cabinet stomatologic

Evident ca nu toate laboratoarele de tehnica dentara vor avea de la inceput site-ul propriu creat in platforma EMIM.
Totusi, un administrator de cabinet stomatologic poate implementa oricand un laborator creand mai intai un admin de laborator avand ca adresa de mail codul laboratorului, de exemplu "myDent@emim.ro". Pe baza user-ului nou creat se implementeaza un laborator unde se definesc serviciiile de care clinica curenta beneficiaza.
In felul acesta admin-ul curent isi poate gestiona mult mai usor comenzile de lucrari dentare date catre diverse laboratoare si unde personalul din acel laborator poate intra dialoga cu personalul din cabinetul stomatologic.

Site-ul laboratorului

Orice laborator primeste un site propriu unde sunt afisate informatiile publice editate in cadrul institutiei (adresa, echipa, etc.).

Site-ul laboratorului este accesat prin butonul "Home" din pagina publica "Parteneri EMIM".

By default, site-ul afiseaza imaginea de background si Logo-ul institutiei, echipa de tehnicieni, datele de contact si cateva descrieri ale laboratorului formatate in trei coloane.
Toate aceste informatii si imagini sunt editabile de catre administratorul institutiei prin accesarea butonului "Edit" din dreapta sus a paginii.
Butonul "Edit" nu este vizibil decat administratorului (implicit este cel care a creat institutia in baza de date EMIM).

Coloanele de detalii sunt editabile prin accesarea butonului "Edit" din prima coloana, de asemenea vizibil doar administratorului.

Pentru editarea imaginilor de background si de Logo pentru acea institutie, se acceseaza butoanele "Photo background" si "Logo" din pagina de editare a institutiei (Home->Edit).

Site-ul institutiei include doua butoane care afiseaza echipa si datele de contact ale institutiei:
Echipa: este formata din colaboratorii asociati la laborator care au rolul de Tehnician. Aceasta echipa se editeaza in pagina "Colaboratori" (vezi sectiunea "Colaboratori")
Contact: datele de contact ale institutiei, sunt editate in pagina "Profil".
Comenzi: listeaza comenzile de lucrari dentare primite de la diversi colaboratori. Butonul este vizibil doar administratorului.
Aceste comenzi pot fi editate de catre administratorul laboratorului prin schimbarea statusului sau negocierea unui pret nou pentru lucrarea respectiva.

Colaboratori

In aceasta pagina se defineste echipa de lucru a institutiei: administrator, asistenti, tehnicieni etc.
Este accesibila prin butonul "Edit" din pagina principala a institutiei (site-ul public, butonul "Home").

Important: pentru a putea fi adaugat in echipa, trebuie creat mai intai un cont pentru acel colaborator.
Colaboratorii se pot adauga numai prin selectia lor din lista user-ilor EMIM si numai daca acel user a dat drepturi de acces institutiei respective.
Implicit, un user da acces la toate clinicile din judet si care sunt acreditate EMIM.

In pagina "Colaboratori" sunt listati toti membrii echipei care colaboreaza intr-un fel sau altul cu acea institutie.
Pentru fiecare membru, administratorul clinicii bifeaza un anumit rol pe care respectivul user il are in cadrul laboratorului:
Este Admin: Implicit, administratorul clinicii este acel user care a creat clinica.
Administratorul are drepturi depline asupra tuturor paginilor care gestioneaza clinica respectiva.
Un administrator poate bifa si alti colaboratori care pot avea acest rol pe clinica proprie.
Este Doctor: lucreaza ca doctor in institutie.
Este Asistent: lucreaza ca asistent.
Furnizor: colaborator extern, se ocupa cu furnizarea de materiale si instrumente necesare in activitatile clinicii.

Daca colaboratorul adaugat face parte din echipa de tehnicieni, atunci trebuie completat campul "Descriere" unde se afiseaza un mic CV al colaboratorului.
Aceste detalii vor fi afisate in pagina "Echipa" accesibila din pagina de "Home" a institutiei respective.
De asemenea, pentru cei care au Phd trebuie completat si campul "Titlu" (ex: Dr.Phd.). Titlul va fi adaugat ca prefix numelui in pagina "Echipa".

Administratorul clinicii adauga noi colaboratori, editeaza rolul fiecaruia, sau sterge un colaborator din lista.

Servicii Laborator

In aceasta pagina se completeaza lista serviciilor puse la dispozitie de catre laborator.
Serviciile sunt accesibile publicului din pagina de "Home" a institutiei, prin actionarea link-ului "Servicii".

Sunt cateva campuri care definesc un serviciu:
Cod (Codul lucrarii dentare): este o prezentare scurta a serviciului oferit.
Descriere: detaliaza lucrarea dentara, dispune de un editor cu functionalitati de formatare a textului, astfel incat descrierea sa aiba un impact pozitiv in prezentarea informatiei.
Pret: tariful serviciului respectiv, se calculeaza din doua componente:
PretManopera: costul manoperei pentru acel serviciu (din acest cost se calculeaza un procent ce revine tehnicianului (implicit 35%, vezi detalii clinica) )
PretMateriale: costul materialelor din care se executa lucrarea.
Pret Oferta: administratorul institutiei poate modifica pentru anumite perioade de timp pretul serviciului prin editarea campului "Pret Oferta". Daca acest pret este mai mic decat pretul initial al serviciului, atunci serviciul respectiv va aparea evidentiat in lista tuturor serviciilor. Toate ofertele sunt listate separat prin butonul "Oferte" din site-ul institutiei.
Categorie: reprezinta tipul acelui serviciu (LaboratorTehnicaDentara). Toate serviciile sunt grupate dupa o lista standard de categorii (tip). La adaugarea unui serviciu, obligatoriu acesta trebuie inclus intr-o astfel de categorie.

Administratorul institutiei respective are la dispozitie link-uri pentru editarea, stergerea sau adaugarea de noi servicii.
Un serviciu se poate adauga prin doua metode:
Creare serviciu nou: trebuie completate toate campurile unui serviciu.
Inserare din tabela standard de servicii: aplicatia EMIM include o lista standard de servicii. Administratorul afiseaza aceasta lista si poate adauga in portofoliul clinicii proprii servicii care sunt furnizate de asemenea de clinica respectiva.

Fiecarui serviciu i se pot atasa una sau mai multe recomandari care vor fi trimise pacientului prin mail. Aceste recomandari il vor ajuta pe pacient sa urmeze un tratament prescris sau sa se pregateasca corespunzator pentru urmatoarea vizita la medic.