Programari Clinica

In aceasta pagina se editeaza programarile pentru o clinica
Programarile sunt accesibile numai Medicilor sau user-ilor de tipul "Administrator", "Doctor" sau "Asistent" asociati clinicii. Programarile la acealasi Medic vor fi prezentate in aceeasi culoare.
Cererile de programare neconfirmate adaugate de utilizatori vor fi evidentiate cu o alta culoare (galben).

Sunt mai multe posibilitati de vizualizare a programarilor, in orice moment se poate trece de la una la alta, in functie de necesitati:
Week: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore si zile toate programarile din cadrul unei saptamani, pentru fiecare medic in parte.
Agenda: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore toate programarile din cadrul unei zile, pentru fiecare medic in parte.
Day: Vor fi afisate sub forma de lista toate programarile din cadrul unei zile, pentru fiecare medic in parte.
Month: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe zile toate programarile din cadrul unei luni, pentru fiecare medic in parte.
List: Vor fi afisate sub forma de lista toate programarile din cadrul unei saptamani.
Day: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore toate programarile din cadrul unei zile, pentru fiecare medic in parte. Medicii sunt afisati pe verticala si intervalul orar pe orizontala.
Week: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore toate programarile din cadrul unei sapatamani, pentru fiecare medic in parte. Medicii sunt afisati pe verticala si intervalul orar pe orizontala.

Pentru toate aceste "View-uri" se poate selecta un alt interval de vizualizare prin apasarea butoanelor "<" si ">". Ziua curenta este marcata cu galben.

Durata intervalului de vizualizare poate fi modificata in prin apasarea butoanelor 15 minute, 30 minute sau 60 minute.
Daca programarile au un interval scurt de timp alocat, se recomanda utilizarea intervalului de 15 minute, astfel incat sa se poata citi mai usor detaliile acelei programari. Cu cat intervalul de timp este mai mic, cu atat se aloca mai mult spatiu pe ecran acelui eveniment.

Crearea unei programari se poate face din orice view, selectand un interval orar cu ajutorul mouse-ului. Urmatoarele campuri pot fi completate:

Subiect: Implicit "Serviciu", poate fi completat cu un text mai explicit despre acea vizita la medic.
Medic: Camp obligatoriu, trebuie selectat din lista medicul pentru care se face programarea. Medicul este selectat automat in momentul crearii programarii, conform selectiei din view.
Pacient: Camp obligatoriu, trebuie selectat un user Emim care va fi pacientul programarii. Aplicatia cauta (autocomplete) dupa Nume sau Prenume in momentul in care au fost introduse cel putin 3 litere.
Ora inceput: Camp obligatoriu, trebuie selectata data si ora de incepere a programarii, se completeaza automat conform casutelor selectate cu mouse-ul in calendar.
Ora finalizare: Camp obligatoriu, trebuie selectata data si ora de finalizare a programarii.
Toata ziua: Marcheaza programarea cu o desfasurare de-a lungul intregii zile. Este utila in cazul in care medicul este liber (concediu) in acea zi si nu este disponibil.
Indisponibil (Out Of Office): Marcheaza intervalul orar ca fiind indisponibil (din punct de vedere al medicului). Nu se vor putea face alte programari in aces interval orar.
Notifica pacient prin mail: Se stabileste daca pacientul va primi mailuri la crearea si modificarea programarii.
Notifica pacient prin Sms: Se stabileste daca pacientul va primi SMS-uri la crearea si modificarea programarii.
Descriere: Poate fi introdusa o scurta descriere a motivului programarii. NU este camp obligatoriu. Daca este introdusa o descriere, atunci in calendar va aparea semnul * la inceputul celulei corespunzatoare programarii, astfel incat sa fie mai usor de identificat.

Programari pentru un pacient fara cont (Pacient nou)

Sunt cazuri cand pacientul da telefon la medic pentru o programare. Medicul nu are timp sa-i faca cont in acel moment, asa ca are posibilitatea de a face o programare stabilind intervalul orar, dar fara a stabili pacientul.
In acest caz se selecteaza "Pacient Nou" din selector urmand ca atunci cand pacientul vine la clinica, acesta sa primeasca cont real in baza de date si programarea deja facuta sa fie translatata pe contul nou creat.
ATENTIE: numai pentru contul standard "Pacient Nou" se poate face transferul programarii pe un alt cont. In mod normal, o programare pe un pacient real nu poate fi trecuta pe un alt pacient.

Setarea rapida a intervalului orar

Intervalul de timp acordat programarii se poate seta direct din mouse in momentul definirii unei noi programari: se tine butonul mouse-ului apasat si se selecteaza celulele din calendar care vor fi alocate pentru aceasta noua programare.
Tot cu mouse-ul o programare poate fi mutata in diverse alte celule ale calendarului, setand astfel noi intervale orare pentru acel eveniment.
Ora de sfarsit a evenimentului se modifica iarasi prin tragerea cu ajutorul mouse-ului a liniei de final a programarii.

Modificarea programarilor

O programare poate fi modificata direct din view-ul selectat: se poate muta in alt interval orar sau la alt medic din aceeasi clinica, sau poate fi micsorat/marit timpul de sfarsit al programarii.
Cand se selecteaza o programare existenta, o fereastra modala este afisata prin intermediul careia se poate Sterge programarea sau se poate Edita intr-o fereastra asemanatoare cu cea de Adaugare a unei programari. In cadrul acestei ferestre se pot modifica toate campurile unei programari, mai putin selectia de Pacient. O programare asociata unui pacient nu poate fi modificata prin asociare catre un alt Pacient, dar poate fi in schimb stearsa.
O cerere de programare poate fi confirmata prin intermediul butonului Confirma. De asemenea orice modificare facuta unei cereri de programare va confirma automat acea cerere.

Adaugarea pacientilor in timpul programarii:

Daca in momentul adaugarii unei programari, se constata ca pacientul nu este gasit si nu i se poate asigna o programare, atunci se pot adauga pacienti prin intermediul butonului "Pacient Nou".
Pentru a adauga un Pacient se vor introduce Numele (obligatoriu), Prenume (obligatoriu), Email (obligatoriu), Parola, Telefon, Sex, Data Nastere, Judet si Comuna.

Pacienti care nu au adresa de mail

Daca pacientul ce trebuie inserat in baza de date EMIM nu are email, atunci se poate folosi butonul Genereaza Email.
Acest buton apeleaza o functie care genereaza a adresa de mail implicita pornind de la Numele si Prenumele pacientului:
Email: Nume.Prenume@emim.ro
Parola: Nume.Prenume@emim.ro , identica cu mailul generat automat, pentru a fi retinuta mai usor de catre cel care a creat contul si de catre pacientul care va folosi acest cont si nu are adresa de mail.
Observatie: pacientul poate oricand sa-si schimbe parola contului prin utilizarea butonului "Date Personale/Editare Profil" si acesarea optiunii "Parola".

Servicii asociate unei programari

In aceasta pagina se editeaza serviciile executate in cadrul unei programari.
In momentul programarii medicul/pacientul nu stie exact serviciul care va fi executat in cadrul sedintei.
Dupa efectuarea vizitei, medicul (asistentul) selecteaza programarea din calendar si intra in pagina "Servicii".
Serviciile pot fi adaugate/modificate numai la o programare care este Confirmata; acestea nu pot fi definite pentru o Cerere de programare venita da la Pacient.

Editarea serviciilor

Se deschide o pagina ce afiseaza detaliile acelei programari (medic, pacient, data, etc) si un tabel ce include serviciile efectuate in cadrul vizitei.
Butonul Adauga Serviciu deschide un dialog unde user-ul selecteaza serviciul efectuat din lista serviciilor definite pe clinica respectiva.
Dupa selectarea serviciului, automat se afiseaza pretul care se poate modifica in acest context (medicul face o reducere pacientului respectiv).

Modificarea programarilor

O programare poate fi modificata direct din view-ul selectat: se poate muta in alt interval orar sau la alt medic din aceeasi clinica, sau poate fi micsorat/marit timpul de sfarsit al programarii.
Cand se selecteaza o programare existenta, o fereastra modala este afisata prin intermediul careia se poate Sterge programarea sau se poate Edita intr-o fereastra asemanatoare cu cea de Adaugare a unei programari. In cadrul acestei ferestre se pot modifica toate campurile unei programari, mai putin selectia de Pacient. O programare asociata unui pacient nu poate fi modificata prin asociare catre un alt Pacient, dar poate fi in schimb stearsa.

Continuare tratament

Daca un serviciu implica mai multe vizite la doctor, doar prima vizita va avea asociat serviciul respectiv si va salva in baza de date pretul pentru intreg serviciul.
Pentru celelalte programari (vizite) necesare continuarii acelui serviciu se va selecta serviciul "Continuare tratament" care are pretul zero si nu mai adauga alte costuri pentru pacientul respectiv.

Acelasi efect se obtine (pret zero) si daca programarea respectiva ramane fara servicii asociate.

Orice serviciu adaugat unei programari poate fi editat sau sters oricand.

Dupa salvarea tuturor serviciilor, se revine in pagina calendarului prin accesarea butonului "Programari".

Programari Medic

In aceasta pagina se adauga si modifica programarile asociate unui medic.
Daca user-ul logat in aplicatia EMIM este medic la una sau mai multe clinici, atunci medicul isi poate verifica programarile selectand pagina "Date Personale/Programari".
Textul afisat in calendar pentru fiecare programare specifica clinica la care este facuta programarea respectiva, clinici diferite sunt evidentiate prin culori diferite.
Cererile de programare neconfirmate adaugate de utilizatori vor fi evidentiate cu o alta culoare (galben).

Sunt mai multe posibilitati de vizualizare a programarilor, in orice moment se poate trece de la una la alta, in functie de necesitati.
Week: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore si zile toate programarile din cadrul unei saptamani.
Agenda: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore toate programarile din cadrul unei zile.
Day: Vor fi afisate sub forma de lista toate programarile din cadrul unei zile.
Month: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe zile toate programarile din cadrul unei luni.

Pentru toate aceste "View-uri" se poate selecta un alt interval de vizualizare prin apasarea butoanelor "<" si ">". Ziua curenta este marcata cu galben.

Durata intervalului de vizualizare poate fi modificata in prin apasarea butoanelor 15 minute, 30 minute sau 60 minute.
Daca programarile au un interval scurt de timp alocat, se recomanda utilizarea intervalului de 15 minute, astfel incat sa se poata citi mai usor detaliile acelei programari. Cu cat intervalul de timp este mai mic, cu atat se aloca mai mult spatiu pe ecran acelui eveniment.

Crearea unei programari se poate face din orice view, selectand un interval orar. Urmatoarele campuri pot fi completate:

Subiect: Implicit "Serviciu", poate fi completat cu un text mai explicit despre acea vizita la medic.
Medic: Camp obligatoriu, trebuie selectat din lista medicul pentru care se face programarea. Medicul este selectat automat in momentul crearii programarii, conform selectiei din view.
Pacient: Camp obligatoriu, trebuie selectat un user Emim care va fi pacientul programarii. Aplicatia cauta (autocomplete) dupa Nume sau Prenume in momentul in care au fost introduse cel putin 3 litere.
Ora inceput: Camp obligatoriu, trebuie selectata data si ora de incepere a programarii, se completeaza automat conform casutelor selectate cu mouse-ul in calendar.
Ora finalizare: Camp obligatoriu, trebuie selectata data si ora de finalizare a programarii.
Toata ziua: Marcheaza programarea cu o desfasurare de-a lungul intregii zile. Este utila in cazul in care medicul este liber (concediu) in acea zi si nu este disponibil.
Indisponibil (Out Of Office): Marcheaza intervalul orar ca fiind indisponibil (din punct de vedere al medicului). Nu se vor putea face alte programari in aces interval orar.
Notifica pacient prin mail: Se stabileste daca pacientul va primi mailuri la crearea si modificarea programarii.
Notifica pacient prin Sms: Se stabileste daca pacientul va primi SMS-uri la crearea si modificarea programarii.
Descriere: Poate fi introdusa o scurta descriere a motivului programarii. NU este camp obligatoriu. Daca este introdusa o descriere, atunci in calendar va aparea semnul * la inceputul celulei corespunzatoare programarii, astfel incat sa fie mai usor de identificat.

Setarea rapida a intervalului orar

Intervalul de timp acordat programarii se poate seta direct din mouse in momentul definirii unei noi programari: se tine butonul mouse-ului apasat si se selecteaza celulele din calendar care vor fi alocate pentru aceasta noua programare.
Tot cu mouse-ul o programare poate fi mutata in diverse alte celule ale calendarului, setand astfel noi intervale orare pentru acel eveniment.
Ora de sfarsit a evenimentului se modifica iarasi prin tragerea cu ajutorul mouse-ului a liniei de final a programarii.

Modificarea programarilor

O programare poate fi modificata direct din view-ul selectat: se poate muta in alt interval orar sau la alt medic din aceeasi clinica, sau poate fi micsorat/marit timpul de sfarsit al programarii.
Cand se selecteaza o programare existenta, o fereastra modala este afisata prin intermediul careia se poate Sterge programarea sau se poate Edita intr-o fereastra asemanatoare cu cea de Adaugare a unei programari. In cadrul acestei ferestre se pot modifica toate campurile unei programari, mai putin selectia de Pacient. O programare asociata unui pacient nu poate fi modificata prin asociare catre un alt Pacient, dar poate fi in schimb stearsa.
O cerere de programare poate fi confirmata prin intermediul butonului Confirma. De asemenea orice modificare facuta unei cereri de programare va confirma automat acea cerere.

Adaugarea pacientilor in timpul programarii:

Daca in momentul adaugarii unei programari, se constata ca pacientul nu este gasit si nu i se poate asigna o programare, atunci se pot adauga pacienti prin intermediul butonului "Pacient Nou".
Pentru a adauga un Pacient se vor introduce Numele (obligatoriu), Prenume (obligatoriu), Email (obligatoriu), Parola, Telefon, Sex, Data Nastere, Judet si Comuna.

Pacienti care nu au adresa de mail

Daca pacientul ce trebuie inserat in baza de date EMIM nu are email, atunci se poate folosi butonul Genereaza Email.
Acest buton apeleaza o functie care genereaza a adresa de mail implicita pornind de la Numele si Prenumele pacientului:
Email: Nume.Prenume@emim.ro
Parola: Nume.Prenume@emim.ro , identica cu mailul generat automat, pentru a fi retinuta mai usor de catre cel care a creat contul si de catre pacientul care va folosi acest cont si nu are adresa de mail.
Observatie: pacientul poate oricand sa-si schimbe parola contului prin utilizarea butonului "Hello..." si acesarea optiunii "Parola".

Planuri de tratament

In aceasta pagina se editeaza planurile de tratament prntru fiecare pacient.
La prima vizita a pacientului, in urma consultatiei primare, trebuie realizat un Plan de Tratament care include o lista de servicii de care acel pacient are nevoie.

Se intra in pagina Pacienti, se selecteaza pacientul din baza de date si se da click pe butonul Plan Tratament.
Se deschide pagina cu lista de planurile de tratament pentru acel pacient cu urmatoarele campuri:

Cod, Descriere, Data: Codul, Descrierea si Data pentru planul de tratament curent.
Pret: Pretul cumulat al tuturor serviciilor incluse in planul de tratament.
IsActive: Se bifeaza daca se doreste ca acel plan sa fie implementat (serviciile incluse in acest plan vor prestate in cadrul programarilor).
Edit, Delete: editare plan de tratament curent.
Vezi Serviciile: link care deschide o fereastra unde se adauga si se editeaza serviciile incluse in planul curent. Serviciile vin cu pretul standard, dar este posibil sa se modifice acest pret in functie de discountul oferit pacientului respectiv.
Print: se printeaza lista de servicii incluse in plan, se calculeaza pretul total, astfel incat, pacientul sa-si faca o imagine corecta asupra efortului financiar presupus de implementarea acelui plan.

Implementarea serviciilor din planul de tratament

Dupa fiecare programare a pacientului, trebuie completata lista de servicii efectuate in cadrul acelei programari.
Daca exista un plan de tratament activ pentru acel pacient, atunci vor fi afisate acele servicii incluse in plan, unde medicul bifeaza Efectuat in dreptul acelui serviciu efectuat in cursul programarii.

Daca nu exista niciun plan de tratament, sau daca toate serviciile din planurile de tratament pentru acel pacient au fost efectuate, atunci lista de servicii din selector afiseaza toate serviciile oferite de clinica (nu exista nicio filtrare dupa vreun plan de tratament).

In continuare, in faza de selectare a serviciilor efectuate in cadrul programarii, se pot edita pretul si data serviciului.

Pagina afiseaza un buton Vezi Planul de Tratament care conduce la pagina de editare a planului de tratament din care sunt afisate serviciile pentru programare.
Se foloseste acest buton daca se doreste a se adauga/elimina anumite servicii in planul curent, sau pentru a dezactiva intregul plan, pentru a avea acces in selector la toate serviciile clinicii.

Evenimente

In aceasta pagina se poate vizualiza lista de evenimente pentru un user.
Un eveniment este o programare la care user-ul logat este asociat ca Pacient. User-ul logat isi poate consulta lista de evenimente selectand pagina "Date Personale/Evenimente".
Vor fi vizualizate toate evenimentele, chiar daca ele sunt la clinici diferite.

Sunt mai multe posibilitati de vizualizare a evenimentelor, in orice moment se poate trece de la una la alta, in functie de necesitati.
Month: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe zile toate evenimentele din cadrul unei luni.
Week: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore si zile toate evenimentele din cadrul unei saptamani.
Agenda: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore toate programarile din cadrul unei zile.
Day: Vor fi afisate sub forma de lista toate evenimentele din cadrul unei zile.

Pentru toate aceste "View-uri" se poate selecta un alt interval de vizualizare prin apasarea butoanelor "<" si ">". Ziua curenta este marcata cu galben.

Durata intervalului de vizualizare poate fi modificata in prin apasarea butoanelor 15 minute, 30 minute sau 60 minute.
Daca programarile au un interval scurt de timp alocat, se recomanda utilizarea intervalului de 15 minute, astfel incat sa se poata citi mai usor detaliile acelei programari. Cu cat intervalul de timp este mai mic, cu atat se aloca mai mult spatiu pe ecran acelui eveniment.

Detaliile unui eveniment vor fi afisate in momentul in care se selecteaza din view un eveniment. Urmatoarele campuri vor fi afisate:

Serviciul oferit: Va fi afisat ca si titlu
Ora inceput: Data si ora de incepere a evenimentului.
Ora finalizare: Data si ora de finalizare a evenimentului.
Pacient: Numele pacientului asociat programarii.
Clinica: Denumirea clinicii la care este asociat evenimentul .
Medic: Numele medicului asociat evenimentului.

Cerere Programare

Un utilizator logat poate inregistra, ca si Pacient, o cerere de programare la un anumit medic din cadrul unei Clinici.
Pagina de adaugare cerere programare este disponibila de pe Site-ul clinicii, butonul Programeaza-te.
Pentru a putea alege un interval orar convenabil, sunt disponibile mai multe posibilitati de vizualizare a intervalului orar ocupat datorat programarilor existente:

Month: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe zile toate intervalele orare ocupate din cadrul unei luni.
Week: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore si zile toate intervalele orare ocupate din cadrul unei saptamani.
Agenda: Vor fi afisate sub forma de tabel ordonat pe ore toate intervalele orare ocupate din cadrul unei zile.
Day: Vor fi afisate sub forma de lista toate intervalele orare ocupate din cadrul unei zile.

Pentru toate aceste "View-uri" se poate selecta un alt interval de vizualizare prin apasarea butoanelor "<" si ">". Ziua curenta este marcata cu galben.

Durata intervalului de vizualizare poate fi modificata prin apasarea butoanelor 15 minute, 30 minute sau 60 minute.
Daca programarile curente au un interval scurt de timp alocat, se recomanda utilizarea intervalului de 15 minute, astfel incat sa se poata citi mai usor detaliile acelei programari. Cu cat intervalul de timp este mai mic, cu atat se aloca mai mult spatiu pe ecran acelui eveniment.

Adaugarea unei cereri de programare

Crearea unei cereri de programare se poate face din orice view, selectand un interval orar liber cu ajutorul mouse-ului. Trebuie completate urmatoarele campuri:
Subiectul: Scurta descriere sugestiva pentru motivul cererii
Ora inceput: Data si ora de incepere a evenimentului.
Ora finalizare: Data si ora de finalizare a evenimentului. In mod automat, cererea va avea asociata o durata de 30 de minute.
Descriere: Aici vor putea fi introduse informatii suplimentare referitoare la cererea de programare.

Dupa salvarea cererii de programare, Pacientul va fi notificat pe email si prin SMS (daca are salvat un numar de telefon) de eventualele procesari ale cererii facute: confirmare, modificare, anulare.

Istoricul programarilor

Doctorul unei clinici poate gasi rapid istoricul programarilor si a serviciilor medicale efectuate unui pacient. Pagina este utila atunci cand un pacient revine la cabinet si se doreste un istoric al acelui pacient.

In pagina de "Programari" exista butonul "Istoricul Programarilor si a serviciilor efectuate" care listeaza pacientii, data programarii si serviciile efectuate la fiecare programare.
Pentru fiecare serviciu se afiseaza codul dintelui pe care s-a lucrat si pretul corespunzator.

Pagina include o sectiune de filtrare unde se seteaza intervalul de timp, precum si pacientul pentru care se doreste afisarea programarilor. Prin butonul "Search Pacient" se afiseaza lista pacientilor care au avut programari la clinica, list adin care se selcteaza pacientul dorit.
Acel pacient va fi afisat in casuta "Pacient" din sectiunea de filtrare. Butonul "Clear" sterge pacientul selectat, pagina afisand serviciile pentru toti pacientii care au avut programari in acel interval de timp.